Odliczanie do wystrzelenia przez NASA misji księżycowej Artemis 1 rozpoczyna się dzisiaj

CAPE CANAVERAL, Floryda – Rozpoczęło się odliczanie do największego w tym roku lotu testowego NASA.

O godzinie 10:23 EDT (1423 GMT) dzisiaj (27 sierpnia) zaczyna pojawiać się zegar odliczający do planowanego startu NASA Misja Artemidy 1Jest to pierwsza ambitna wyprawa na Księżyc najpotężniejszą rakietą w historii agencji – system startu w kosmos (SLS) – Jej Statek kosmiczny Oriona. Bezzałogowy lot testowy ma wystartować w poniedziałek (29 sierpnia) o 8:33 EDT (1233 GMT) z Pad 39B w Kennedy Space Center.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.