Derek Jeter ustąpi ze stanowiska dyrektora generalnego Marlins

Derek Jeter odchodzi ze stanowiska dyrektora generalnego Marlins, donosi Craig Mish z SportsGrid (Przez Twittera). To obopólna decyzja, która wejdzie w życie natychmiast, według Micha, który dodaje, że obie strony są całkowicie rozdzielone. Jeter wkrótce podążył za oświadczeniem, w którym oświadczał, że rzeczywiście opuszcza organizację.

„Dzisiaj ogłaszam, że Miami Marlins i ja oficjalnie kończymy nasz związek i nie będziemy pełnić funkcji dyrektora generalnego ani udziałowca klubu. Pięć lat temu mieliśmy wizję przekształcenia marki Marlins i jako dyrektor generalny byłem dumny, że postaw moje imię i reputację na szali, aby nasz plan stał się rzeczywistością. Dzięki ciężkiej pracy, zaufaniu i odpowiedzialności zmieniliśmy każdy aspekt franchisingu, przekształciliśmy siłę roboczą i stworzyliśmy długoterminowy plan strategiczny dla sukcesu.

Jednak wizja przyszłości franczyzy jest inna niż ta, którą zobowiązałeś się prowadzić. Teraz nadszedł czas, abym ustąpiła, bo zaczyna się nowy sezon.

Moja rodzina i ja chcielibyśmy podziękować naszej wspaniałej ekipie, fanom Marlins, graczom Marlins i wspaniałej społeczności Miami za powitanie nas z otwartymi ramionami i sprawienie, że czuliśmy się jak w domu. Organizacja jest dziś silniejsza niż pięć lat temu i jestem wdzięczny za to, że jestem częścią tego zespołu”.

Przewodniczący i główny właściciel Marlins, Bruce Sherman, wydał własne oświadczenie o zerwaniu relacji:

Miami Marlins i Derek Jeter ogłosili dzisiaj, że zgodzili się oficjalnie zakończyć swój związek. Marlins dziękuje Derekowi za jego wiele wkładów i życzymy mu powodzenia w jego przyszłych przedsięwzięciach.

Mamy głęboką bazę talentów, która będzie nadzorować decyzje biznesowe i baseballowe, gdy pracujemy nad znalezieniem nowego dyrektora generalnego, który poprowadzi naszą franczyzę. The Ownership Group zobowiązuje się do dalszego inwestowania w przyszłość franczyzy – i jesteśmy zdeterminowani, aby zbudować zespół, który odbije się po sezonie i podekscytuje fanów Marlins i lokalną społeczność”.

Więcej nadchodzi.

READ  Dribble Handoff: Jak Kentucky ma do tej pory problemy, jak Wildcats zakończą sezon zasadniczy?